Citavi referans ve bilgi yönetimi programı kullanım eğitimi. Citavi programı hakkında Citavi resmi internet sitesi üzerinden detaylı bilgi alınabilir.
Eğitim tamamlandığında katılımcılar, Citavi Programı’nın kullanımı hakkında bilgi sahibi olurlar.
Bu eğitimde Citavi programının genel olarak tanıtımı, programın indirilmesi ve bilgisayara yüklenmesi ve Citavi hesabı oluşturma konuları anlatılmaktadır.
Bu eğitimde Citavi programının genel arayüz tanıtımı ve atıf sitillerinin eklenmesi ile özelleştirilmesi konularında bilgi verilmektedir.
Bu eğitimde Citavi projesine manual olarak eser ekleme konusu anlatılmaktadır.
Bu eğitimde Citavi projesine Online Search Özelliği ve Citavi Picker, ISBN, DOI ile eser ekleme konuları anlatılmaktadır.
Bu eğitimde Citavi projesinde içindekiler bölümünü oluşturma, kategorilere ayırma, referansları okuma ve analiz etme konuları anlatılmaktadır.
Bu eğitimde Citavi'de bulunan fiş türleri, uygulamalı fişleme örnekleri konuları anlatılmaktadır.
Bu eğitimde Word Citavi eklentisi, Citavi Pane, kategori ağacını aktarma, içindekiler oluşturma ve referans gösterimi konuları anlatılmaktadır.
Bu eğitimde Word programında Citavi projesi içerisinde bulunan bilgi fişlerinin aktarılması ve metin içerisinde kullanımı, bibliyografya oluşturma konuları anlatılmaktadır.
Bu eğitimde Citavi projesinin yayına hazır hale gelmesi ve Citavi'nin diğer bazı özellikler anlatılmaktadır.
3 Şubat 2021
3 Şubat 2021
4 Aralık 2020
Citavi programını kullanıyorum, akademik çalışma için harika bir program, tavsiye ederim.
merhaba,iki sorum var.tuttuğumuz bilgi fişleri ve kaydettiğimiz kaynaklar diğer bir projeye aktarılabilir mi,yoksa yine hepsini tek tek girmek gerekir mi? bilgisayarımızın bozulması durumunda?ikinci olarak,bilgisayarımızın bozulması durumunda kaydettiklerimiz kaybolur mu,kaybolmaması için bir yöntem var mı?
Bilgi fişleri ve kaynaklar projeler arasında kopyalanabilir. Kaydettiğiniz verilerin bilgisayarın bozulması gibi durumlardan etkilenmemesi için bulut projeleri kullanabilirsiniz. İnternet erişimi ile ilgili problem varsa projelerinizin kayıt edildiği yeri bilgisayarınızın D diski gibi sistemin çökmesi gibi durumlardan etkilenmeyecek konumlara kaydedebilirsiniz.
Merhabalar. Citavi 6.3. kullanıyorum. Fakat pdf’ler üzerinde ‘snapshot’ özelliği çalışmıyor. Görüntüyü seçtikten sonra seçenekler çıkmıyor. Sorun ne ile ilgili olabilir?
Kullandığınız pdf dosyaları şifreli ise snapshot ve diğer alıntılama araçları kullanılamaz.
Teşekkür ediyorum. Çok güzel bir eğitim olmuş. Derslerde Osman hocanın yapacağı 10. dersten bahsediliyor. Bu ders yapılacak mı acaba..
Merhaba.
Bu ay içinde inşallah sözünü ettiğiniz video yayınlanacaktır. (Osman Arpaçukuru)
Merhabalar Bulut a kaydettiğimiz bir projeyi Bilgisayar’a da kaydedebiliyor muyuz. İki tarafa da aynı anda yada daha sonra aktarma imkanı oluyor mu
Bulut projeleri üzerinde internet bağlantısı olmadığında bilgisayarınızdan çalışmaya devam edebilirsiniz. İnternet bağlantısı yaptığınızda değişiklikler bulut ile eşitlenir. Buluttaki bir projeyi tamamen bilgisayara kaydetmek veya tam tersi de mümkündür.
Merhaba youtube kanalınızdan eğitimlerinizi izlediğim fakat internet kaynaklarına dair bilgi fişlerinin nasıl tutulacağını anlatmamışsınız. Kendi enstitümün belirlediği tez yazım kuralları var. Apa 6 dan farklı. Örneğin metin için atıfta tarih sonrasında sayfa numarası için : kullanılıyor. Yine Birden fazla yazarlı durumlarda & yerine “ve” kullanılıyor. Bu editleri nasıl yapabilirim?
Citavi’ye APA6 sitilini ekledikten sonra
Citation->Citation Style->Edit citation style...
bağlantılarıyla sitil düzenleyiciye ulaşarak, enstitü kılavuzunda APA sitilinden farklı olan kısımları ayarlayabilirsiniz.Halil hocam emeğiniz için teşekkür ederim.
Word’e aktarım yaptıktan sonra, citavi üzerinden yeni atıf veya atıflarda güncelleme yaptığımızda otomatik güncellemeyi nasıl yapabiliriz bu şekilde birşey mümkün müdür?
Word’e ekledikten sonra Citavi üzerinde yaptığınız sayfa numarası dışındaki değişiklikler Word’de otomatik güncellenir.
Hocam teşekkür ederim, kastım fişlerin içeriklerini citravide değiştirdiğimizde word’e elle manuel girmek gerekiyor. Belki otomatik bir yol vardır diye yazdım ama bulamadım.
Bilgi fişlerini Word’e ekledikten sonra içeriklerini Citavi üzerinden güncellemek mümkün değil. Yalnızca referans bilgilerini güncelleyebilirsiniz.
Merhaba, citavi eğitim videolarınızı izledim. Tezim türkçe ve bağlı bulunduğum enstitünün tez yazım klavuzu apa 6 dan farklılık göstermekte. Örneğin metin için atıf apa6 da yazar,tarih,pp iken tez yazımında tarihten sonra virgül deği ” : ” isteniyor . Ayrıca iki veya daha fazla yazarlı çalışmalarda ve kullanılması isteniyor. Bu gibi değişikliklerin nasıl gerçekleştirebilirim?
Citavi’ye APA6 sitilini ekledikten sonra
Citation->Citation Style->Edit citation style...
bağlantılarıyla sitil düzenleyiciye ulaşarak, enstitü kılavuzunda APA sitilinden farklı olan kısımları ayarlayabilirsiniz.Hocam çok teşekkürler gerçekten çok verimli olmuş. Ancak Zotero mu, mendeley mi yoksa Citavi mi çok arada kaldım. Ayrıca bunların birbirinden çok büyük farkları var mıdır?
Bir de dergiparkta olduğu gibi isam’dan da makale ekleyebiliyor muyuz Citavi’ye?
Her üç programın (ve bunlara benzer diğer pek çok programın) belli açılardan birbirine üstünlüğü var. Hangisini kullanırsanız kullanın elle dipnot ve kaynakça düzenleme işiyle uğraşmak durumda kalmazsınız. Kendi kullanım tercihleriniz, kullandığınız bilgisayar ve kullanım ücretleri gibi farklı yönlerini göz önünde bulundurarak bir tercih yapmanız gerekli.
Citavi’nin İSAM makaleler sayfasından Zotero’da olduğu gibi makale ekleme imkanı şimdilik yok.
Hocam, öncelikle öğretici ve geliştirici istifade ettiğimiz bir eğitim olduğunu belirtmek isterim, teşekkür ederiz. Ayrıca bir sorum olacaktı: Word Citavi eklentisi olmasına rağmen Citavi Picker web eklentisi bende gözükmüyor. Bu sebeple otomatik eser künye bilgilerini ekleyemiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Citavi programını bilgisayarınıza yüklediğinizde Citavi Picker otomatik yüklenir ama elle aktif hale getirmeniz gerekir. Bunun için mesela Google Chrome kullanıyorsanız Ayarlar -> Uzantılar bölümüne gidip etkinleştir butonunu aktif hale getirmeniz gerekli. Eğer Citavi Picker kurulmamışsa Citavi programını yeniden kurmanız veya denetim masasında program yükleme ve kaldırma kısmına gidip değiştir/onar yapmanız gerekir.
Hocam, yapmış olduğunuz derslerinden dolayı çok teşekkür ederim. Birçok sorumun cevabı buldum. Ancak sizlere bir sorum olacaktı: Bir proje üzerinde çalışırken farklı projelerdeki kaynaklardan sadece arama motorunu kullanarak yararlanabiliyor muyuz?
Arama sadece proje içerisinde yapılabilir. Projeler arasında arama yapılmaz.
tşk ediyorum çok faydalı bir eğitim. 7. videoda citation key butonu ile eser kısaltması yapılabileceği geçiyor ve ilgili butonun nasıl aktif hale getirileceği izah ediliyor. lakin more fields’e girmeme rağmen ben mi göremiyorum, bir türlü citation key’i bulamadım
Citation key özelliğinin kullanılabilmesi için öncelikle
Tools->Options->Citation
yolunu takip ederekCitation key support
seçeneği aktif hale getirilmelidir.