blank

Zotero Dersleri

Zotero dersleri. Bu eğitim Oku Okut Akademi‘den alınmıştır.

Çıktılar

Eğitim tamamlandığında katılımcılar Zotero programının kullanımı ve her bir veri türünün İSNAD Atıf Sistemi’ne uygun şekilde Zotero kütüphanesine kaydedilmesi konularında bilgi sahibi olurlar.

Hedef Kitle
  • – Araştırmacı ve akademisyenler
  • – Lisans öğrencileri
  • – Lisansüstü öğrenciler
Dersler
  • 1: Zotero Kurulumu ve Genel Bilgi 1:53:13
  • 2: Zotero Kullanımı 1:23:01
  • 3: Zotero'ya Eser Bilgilerinin Girilmesi - 1 1:31:10
  • 4: Zotero'ya Eser Bilgilerinin Girilmesi - 2 1.37:10
  • 5: Zotero'ya Eser Bilgilerinin Girilmesi - 3 1:40:17
  • 6: Zotero Word Eklentisi Kullanımı - 1 19:35
  • 7: Zotero Word Eklentisi Kullanımı - 2 1:20:31


Bu derste, giriş, araç çubuğundaki simgelerin açıklaması, referans yönetim programları ve faydaları hakkında genel bilgi, Zotero programını ve tarayıcı eklentisini kurmak, Zotero’ya üye olmak, üye giriş yapmak ve üye bilgilerini düzenlemek, Zotero Programındaki kaynak bilgileri ile üyelik hesabındaki bilgileri eşitlemek, Zotero programı ara yüzünün (ekranının) tanıtımı ve araç çubuğundaki simgelerin açıklaması konuları işlenmektedir.


Bu derste, yeni derme (klasör) ekleme, yeni kitaplık (yeni grup ekleme, yeni besleme ekleme), yeni eser ekleme, eser türünü seçme konularıyla eser künye bilgisi girme (Eser türü, başlık, yazar, özet) konuları işlenmektedir.


Bu derste, eser künye bilgisi girilmesi konusuna devam edilmekte, kitap, kitap bölümü, Kur’ân-ı Kerîm, Kitâb-ı Mukaddes, hadis kaynakları, yazma eser, Yunan ve Roma klasikleri, arşiv belgesi, kadı sicilleri (şer‘iyye sicilleri) türündeki eserlerin bilgilerinin İSNAD Dipnotlu Atıf Sistemi’ne göre girilmesi konusu işlenmektedir.


Bu derste, eser türleri ve bilgilerinin girilmesi konusu devam etmekte; ansiklopedi, sözlük, tez, makale, tebliğ türündeki eserlerin bilgilerinin Zotero'ya girilmesi ile ile dipnot ekleme ve kaynakça oluşturma konuları işlenmektedir.


Bu derste, eser türleri ve bilgilerinin girilmesi konusu devam etmekte; gazete, rapor, mevzuat, mahkeme kararı, internet sitesi, sosyal medya, e-posta ve kısa mesaj türündeki eserlerin bilgilerinin Zotero'ya girilmesi ile ile dipnot ekleme ve kaynakça oluşturma konuları işlenmektedir. Ayrıca künyeye not, dosya, bağlantı veya etiket ekleme, bağımsız not ekleme, yeni eser künyesini internet sayfasından ekleme, yeni eser künyesini grup veya şahıs kütüphanesinden alma, gelişmiş arama, basit arama, Zotero sunucusu ile eşitleme konuları hakkında bilgi verilmekte, kitaplığım alanı, eser listesi alanı ve menü çubuğundaki yazıların açıklaması ve tanıtımı yapılmaktadır.


Bu derste, Zotero Microsoft Word eklentisi, Zotero Word eklentisindeki simgeleri kullanarak dipnot ekleme, kaynakça oluşturma, dipnot ve kaynakçayı düzenleme ve güncelleme konuları işlenmektedir.


Bu derste, Zotero Microsoft Word eklentisi, Zotero Word eklentisindeki simgeleri kullanarak dipnot ekleme, kaynakça oluşturma, dipnot ve kaynakçayı düzenleme ve güncelleme konularının anlatılımı devam etmekte ve Zotero kullanımı hakkında bilgi alma konusu işlenmektedir.

Doç. Dr. Aydın Taş
Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi.

Zotero Dersleri” hakkında 3 yorum var.


  1. değerli hocam merhabalar, zoteronun içerisinde yaptığım düzeltmede word içerisinde ne dipnotta ne kaynakçada düzelmiyor. Sebebi ne olabilir. Bu eserleri şamile grubundan çektim. Bu mu sorun teşkil ediyor? Şimdiden teşekkürler

    1. Grup kütüphanesi yazma korumalı olduğundan değişiklik yapılmaz. Değişiklik yaptığınıza göre grup kütüphanesinden kendi hesabınıza kopyalamış olmanız gerekli. Word içinde atıf yaptığınız kaynak gruptaki mi yoksa kopyalayıp değişiklik yaptığınız kaynak mı olduğuna dikkat etmeniz gerekli.

  2. Selamun aleyküm hocam. Hocam 6-7 aydır zoteroyu ,word 2007’de sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Ancak 2 gündür wordde zotero eklentisine tıklayıp dipnot vermek istediğimde 5 saniye sonra word beni atıyor. Bunu nasıl çözebilirim acaba

Bir Cevap Yazın

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Dini İlimler Araştırma Merkezi DİMER
58140, Kampüs, Sivas, Türkiye
  • blank
  • blank
  • blank
İSNAD Atıf Sistemi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin
proje desteği ile geliştirildi:
CÜBAP RGD-015