İSNAD 2. Edisyon

Was this page helpful?

İSNAD 2. Edisyon” hakkında 35 yorum var.


  1. Merhaba, Cerîde-i İlmiyye’de isimsiz bir makale nasıl dipnotta gösterilir. Kılavuzda bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

  2. Merhaba, ciltli eserler kaynakçada nasıl gösterilir. Örneğin Mesnevi’nin 6 cildinden istifade edilmişse her bir cilt kaynakçaya yazılmalı mıdır?

    1. Hayır.
      Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. x Cilt. Basım Yeri: Yayıncı, x. Basım, Basım Yılı..
      Sezgin, Fuat. Geschichte des arabischen Schrifttums. 17 Cilt. Leiden: Brill, 1967-2015.

  3. Merhaba, Ceride-i Adliyye 1916 12/149 66. sayfadan istifade ettim dipnotta ve kaynakça da nasıl kullanacağımı bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

  4. Merhaba, Türkiye’de yazılan Arapça tez ve makaleler için İsnad’ın herhangi bir örneği var mıdır?

  5. SA. HCM ARAPÇA ESER İSİMLERİNDE GEÇEN “U, Ü” HARFLERİN BELİRLENMESİNDE NASIL BİR YOL İZLİYORUZ? TERÂCÜMÜ’L MÜ YKSA TERÂCUMU’L DİYE Mİ YAZILACAK

  6. Merhabalar. Tebliğ kitabı olarak yayınlanmış tebliğ kaynaklar için zotero’da hangi başlıktan giriş yapılabilir; kitap bölümü mü, konferans bildirisi mi? başka bir seçenek göremedim.

  7. Hocam ibn-i hacerin ithafu’l-mehirre adlı eserini atıf yapacağım. Lâkin hem tahkikli hem de neşredenli. Sadece tahkik edene mi atif yapayım yoksa neşrede mı? Veyahut her ikisine mı?

  8. soru yazmak istiyorum çift soyadlı yazar ve diğer yazar metin içinde nasıl yazılır.

    soyad tire soyad tire soyad? şeklinde mi?

    ak-gül-kara?

    1. Kullanılan bilginin başkaları tarafından ulaşılabilir olması önemlidir. Sunumda yer alan bilgi, başka bir kaynaktan bulunabiliyorsa bulunmalıdır. Bulunamıyorsa sunumun yer aldığı web sayfası üzerinden kaynak gösterilebilir. Sunum sahibi sunumunu academia vb. bir platforma eklemişse oraya atıf yapılabilir.

  9. merhabalar tezde mevzu ya da zayıf hadis kullandığımızda bunu dipnot ve kaynakçada nasıl göstermek gerekir. Örneğin cevamiul kelimde mevzu olan bir hadise, Mevzu Hadis deyip dipnot vermek yeterli midir. mevzu hadis için de ayrıca kaynak mı bulunmalı

    1. Bunu hadis hocanıza sormanızda fayda var. Genel olarak alıntı yaptığınız rivayetin hangi kaynakta geçtiğini belirttikten sonra Bu rivayetin mevzu olduğuna dair değerlendirmeler için bk. Müellif Adı, Eser Adı, Cilt/Sayfa şeklinde dipnotta kaynak belirtilebilirsiniz.

  10. Merhaba dipnotta yer alan bir bilgiyi kullanırken ona nasıl atıf yapacağız, yani dipnottaki bilgileri kullanmak istediğimizde atıf mümkün mü? Umarım sorabilmisimdir.

    1. Kısaltmalarda dip. kısaltması var. dipnot numarasını belirterek atıf yapabilirsiniz.1
      Demir, Kelam Sistemi, 12, dip. 6. *12’nci sayfadaki 6’ncı dipnota böyle atıf yapılabilir.

  11. Hocam merhaba, belgeseli hangi başlık altında kaynak olarak göstermeliyim ? Burada belgesel adı altında bir başlıklandırma bulunmuyor. Tv yayını, film yahut sosyal medya bunlardan birinin içinde mi göstermem gerekiyor acaba?

  12. Hocam merhaba, İki soyada sahip birini ilk geçtiği yerde nasıl belirtmem gerekiyor. Mesela Ayşe Tuztaş Horzumlu’nun bir eserine atıfta bulundum ama metinde ilk geçtiği yeri nasıl belirteceğimi bilemedim.

  13. İyi günler hocam çalışmalarınız için teşekkür ederim. Arşiv belgelerini Zotero da hangi başlığın altına kaydediyoruz.

  14. Iyi gunler. Kendi yaptigim yazili bir roportajda kisileri kaynakca ve dipnotta nasil yazmam gerekir.

    1. Görüşme/Mülakat başlığına bakabilirsiniz.
      “Eğer görüşmenin (mülâkatın) sesli ya da yazılı bir formu üçüncü kişilerce erişilebilir değilse sadece metin içinde atıfta bulunulur ve ay, gün, yıl bilgileri belirtilir; kaynakçaya eklenmez. Ancak görüşülen kişilerin rumuzları (K1, K2 gibi) ve yaş, cinsiyet gibi araştırma açısından bilinmesi gerekli temel bilgileri tablo hâlinde araştırmanın sonunda verilir.”

  15. Merhaba Hocam, Kitap Bölümünü kaynak gösterirken Zotero’da “Bölüm Adı” gözükmüyor, nereden ekleyebilirim?

Bir Cevap Yazın