Makalelerin cilt ve sayı numaralarının arasında boşluk yazılmaksızın eğik çizgi (/) kullanılmalıdır:
Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 20/2 (Aralık 2018), 45
Dipnotlar tez ve kitap gibi sayfa sayısı fazla çalışmalarda, her bölümde bir (1) sıra numarasından başlatılarak ayrı ayrı yapılandırılır.
iyi günler. İnternet kaynağı dipnotta nasıl kullanılıyor bir örnek verir misiniz? TÜİK’in aşağıdaki araştırmasını dipnota koymak istiyorum. Aşağıdaki örnek doğru mudur?
TÜİK, Türkiye İstatistik Kurumu, İstatistiklerle Gençlik 2016, http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=24648 (04.01.2018)
İsnad 2. Edisyonda RAPOR ve İSTATİSTİK için ayrı başlıklar açılmış ve örnekler verilmiştir: https://www.isnadsistemi.org/pdf/?download=true&print=true&openfile=false&fid=1315&file=https%3A%2F%2Fwww.isnadsistemi.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F10%2FISNAD_Atif_Sistemi_2.Edisyon_v1.6.pdf#zoom=page-fit&pagemode=bookmarks
linke tıklıyorum başka yer çıkıyor. isnad 2 de yeri neresi. ona bakalım. rapor ve istatistik idye bi başlık bulamadım
https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/isnad-dipnotlu/
Merhabalar, dipnotta yer verdiğimiz bir bilginin kaynağını nasıl göstermeliyiz?
Dipnotta bilgi verildikten sonra bk. kısaltması kullanılarak sonrasında kaynak belirtilir.
Örnek
1 Hanefî âlimlerin kelâm ilmini bakışı farklılık arz etmektedir. Bu konu hakkında bk. ….
Dipnotları verdikten sonra bölümlerin dipnot numaralarını düzeltmemiz mümkün mü? örn. 155 ten sonra 1,2,3… diye devam ettirmemiz.
Bölüm bitiminde, yeni bölüme geçmeden BÖLÜM SONU EKLE (Nasıl yapıldığı konusunda bk. Microsoft destek sayfası) yapılmalıdır. Böylece bölümler ayrılmış olur. Sonra her bölüm 1’den başlatılabilir.
Selamun Aleyküm Değerli Hocam. Şâmile programı aracılığıyla çalışmamıza, eserlerin pdf’lerini görmeksizin dipnot vermek yanlış mıdır? Alıntı yapılacak bilginin eserin pdf’inden yerinde tespit edilmesi gerekli midir?
Şamile’de eser künyesinde şamile versiyonu ile matbu nüshanın sayfa numaraları mutabık mı değil mi yazıyor. Mutabık ise kullanılabilir.
hocam merhabalar, kitaptan alıntı yapacağımız yeri o kitabın sahibi de alıntı yapmışsa yani dipnotlu ise biz nasıl dipnot atarız sadece aldığımız kişinin eserin dipnotunu mu yoksa kitabın sahibinin alıntı yaptığı dipnotlarıda yapmamız gerekirmi
Bk. “Aktarım Yapmak”, İSNAD
Hocam word’e stil olarak ekleyebiliyor muyuz ? Başka program mı kullanmamız gerekiyor?
Zotero programı ücretsiz ve çok kullanışlı, indirip kullanabilirsiniz. Zotero nedir, nasıl kulallanılır https://www.isnadsistemi.org/akademi/zotero-egitimi/
Değerli Hocalarım Selamlar. isnad sistemini zotero ile beraber kullanırken kendi kütüphanemizi eklediğimizde boyut 300 mb geçti hatası alıyoruz ve eser ekleme ve zotero üzerinden dipnotta kullanma imkanımız kalmıyor bu yüzden isnad için kendi havuz sistemi oluşturulamaz mı? İkinci sorum önceden yazdığımız bir eseri başkaca şekilde yeniden kullanmak istiyoruz ne varki önceki çalışma APA vs. stilinde yazılmış. acaba bu başka stilleri isnada entegre edebileceğimiz bir kod geliştirilemez mi? İlginize teşekkür ederim.
Zotero bulut üzerinde ücretsiz 300MB sınırı var. Ücret ödeyip depolama boyutunu artırmanız veya bulut ile eşitleme yapmadan kullanmanız gerekli. Önceki eser Zotero kullanarak yazılmışsa sitili değiştirdiğinizde güncellenir.